Kava ETHIOPIA YIRGACHEFFE
Opis Proizvoda
Detalji
Pržena zrna kave s plantaže (100% arabica). Etiopija se smatra kolijevkom kave arabica, a ovaj primjer potječe iz područja Yirgacheffe. Uzgajana na nadmorskoj visini od 1.800 do 2.100 m.n.m., zrna se prerađuju na ispran način u praonici u području Kochere, gdje je ime Reko dano kavi koju proizvodi zajednica od do 850 uzgajivača.Proizvođači u toj regiji ohranjuju svoje etiopsko nasljeđe proizvodeći bez upotrebe kemijskih gnojiva i zapravo su sve kave u Etiopiji organske bez obzira na to imaju li certifikat. Pomalo kompleksan, karakterističan je okus i miris koji podsjeća na egzotično voće s prizvukom čokolade. Tijelo mu je bogato delikatnom kiselinom.
Priprema: odaberite pravilno mljevenje kave u skladu s načinom pripreme vaše omiljene vrste. Na 100 ml vode stavite 7 g mljevene kave. Koristite vruću vodu od 93-94°C. Čuvati na hladnom i suhom mjestu, u hermetički zatvorenoj posudi.
Sastav: pržena zrna kave
Kofein: Srednji
Energetska vrijednost
Energetska vrijednost | |
Energetska vrijednost | 41kJ/10kcal kcal |
Masti | 0 g g |
Od toga zasićene masne kiseline | 0 g g |
Ugljikohidrati | 1.6g g |
Od toga šećeri | 1.4g g |
Dijelatna vlakna | 0 g g |
Bjelančevine | 0 g g |
Sol | 0,03 g g |